top of page

Biografie

Ik ben iemand die met passie in het leven staat en voluit gaat.

Ik ben geboren in mei 1960 en getogen in Antwerpen. Ik houd van mensen, gezellig tafelen, reizen, lezen en lang slapen. Van kinds af aan wou ik steeds onder mensen zijn en het feit dat ik enig kind ben, maakte dat ik het vaak moeilijk had om alleen te zijn. Ik ging naar een strenge katholieke meisjesschool en groeide op als een sociaal kind met veel vrienden en creatieve bezigheden.

 

WhatsApp Image 2023-02-23 at 14.24.00.jpeg

Toch bleef een gevoel van eenzaamheid me achtervolgen.

Geboeid door wat mensen verbindt, ben ik communicatiewetenschappen gaan studeren. Ondertussen had ik me al op het pad van de liefde begeven en in tegenstelling tot mijn vrienden die zich begonnen te settelen met hun partners, begon ik aan een lange weg van harten breken en zelf de nodige hartkwetsuren oplopen. Na 20 jaar ervaring in de commerciële sector, besloot ik mijn professionele carrière over een andere boeg te gooien en begon aan een 4-jarige opleiding Integrale Psychologie aan het I.M.P. in Mechelen. In diezelfde periode eindigde mijn huwelijk en de studie psychologie werd ook mijn eigen therapie. Ik kreeg een andere visie op mezelf, de wereld en de liefde.

Hoewel mijn huwelijk niet stand hield, heb ik er het mooiste geschenk aan overgehouden: mijn dochter.

Ik vind het heel boeiend en leerrijk om haar te begeleiden en te zien opgroeien in deze veranderlijke wereld met al zijn uitdagingen. Zij is een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie, die zoveel wijzer en met meer visie in het leven staat dan de onze. Door haar leer ik ook ontzettend veel over de moeder-dochterrelatie (ook die van mij met mijn eigen moeder) en vooral leer ik over mezelf, door de situaties die tussen ons ontstaan en die we samen doormaken. Ook naar relaties toe, heb ik me gerealiseerd dat ieder daar zijn eigen ervaringen in te beleven heeft en dat deze ervaringen de leerschool zijn naar een nog betere en diepere liefde. De combinatie van mijn diploma Communicatie Wetenschappen, een ruime levenservaring, mijn studie integrale Psychologie en mijn voortdurende zoektocht naar een ruimere betekenis van het leven, vormen de basis van mijn holistische praktijk. 

 

Inmiddels ben ik ook verder geëvolueerd van psychotherapeut tot mentor en inspirator voor velen.

 

Geboeid door psychologie, communicatie en emoties, ging ik me verder verdiepen in intuïtieve ontwikkeling en spiritualiteit op zoek naar antwoorden en betekenis in mijn leven en de wereld waarin we leven.

Nu werk ik vooral rond thema’s van persoonlijke en relationele groei en bewustzijnsverruiming. Ik toon je graag een ‘andere’ manier van leven en dit op progressieve en ervaringsgerichte wijze, steunend op mijn eigen innerlijke kwaliteiten van kracht, creativiteit, empathie en positieve ingesteldheid.

Ook in mijn persoonlijke leven is er met de jaren meer rust gekomen, een verhuis van de stad naar het landelijke, groene wonen en een allround ondersteunende partner, daar kan ik alleen maar zeer dankbaar om zijn. 

Inmiddels heb ik leren omgaan met eenzaamheid en is hij een compagnon geworden die me af en toe een bezoek brengt, en hij is welkom.

In het kort

Geboren

31 mei 1960, Antwerpen

Opleidingen

1981: Communicatie Wetenschappen, Antwerpen
2005: Integrale Psychologie, Mechelen

2018: Live The Connection, kernmodule, Pellenberg

2018: NLP-Technician, Buro Wonderland, Nederland

2018: Interne Co-Trainer opleiding Ander Leven, Nederland

2021: Kanaalbeheer, Raamwerk, Leefdaal

Ervaring

20 jaar bedrijfswereld
3 jaar Volwassenonderwijs, CVO LBC
3 jaar Begeleiding Vrouwencirkels
Vanaf 2005: Coaching en Psychotherapie

Nu 

Holistische begeleidingen op mensenmaat als mentor, inspirator, motivator, vanuit jarenlange coaching en psychotherapie-expertise en mijn eigen menselijke levenservaringen als vrouw, moeder, dochter en partner.

1D933182-9E83-4236-8EE2-A6CC6AD08701.jpeg
bottom of page