BIOGRAFIE

Ik ben iemand die met passie in het leven staat en voluit gaat.

Ik ben geboren in mei 1960 en getogen in Antwerpen. Ik houd van mensen, gezellig tafelen, reizen, lezen en lang slapen.Van kinds af aan wou ik steeds onder mensen zijn en het feit dat ik enig kind ben, maakte dat ik het vaak moeilijk had om alleen te zijn. Ik ging naar een strenge katholieke meisjesschool en groeide op als een sociaal kind met veel vrienden en creatieve bezigheden.

Toch bleef een gevoel van eenzaamheid me achtervolgen.

Geboeid door wat mensen verbindt, ben ik communicatiewetenschappen gaan studeren. Ondertussen had ik me al op het pad van de liefde begeven en in tegenstelling tot mijn vrienden die zich begonnen te settelen met hun partners, begon ik aan een lange weg van harten breken en zelf de nodige hartkwetsuren oplopen. Na 20 jaar ervaring in de commerciële sector, besloot ik mijn professionele carrière over een andere boeg te gooien en begon aan een 4-jarige opleiding Integrale Psychologie aan het I.M.P. in Mechelen. In diezelfde periode eindigde mijn huwelijk en de studie psychologie werd ook mijn eigen therapie. Ik kreeg een andere visie op mezelf, de wereld en de liefde.

Geboeid door psychologie, communicatie en emoties, ging ik me verder verdiepen in intuïtieve ontwikkeling en groepsdynamiek.

Als vrijwilligster heb ik 3 jaar een vrouwengroep begeleid, rond oude waarden in de moderne samenleving. Als leerkracht in het volwassenenonderwijs heb ik ervaring opgedaan in groepsdynamiek en openbaar spreken. Met veel passie ben ik 10 jaar lid geweest van een theatergezelschap, expressie en creativiteit zijn mij niet vreemd. Inmiddels heb ik leren omgaan met eenzaamheid en is hij een compagnon geworden die me af en toe een bezoek brengt, en hij is welkom.

Hoewel mijn huwelijk niet stand hield, heb ik er het mooiste geschenk aan overgehouden: mijn dochter.

Ik vind het heel boeiend en leerrijk om haar te begeleiden en te zien opgroeien in deze veranderlijke wereld met al zijn uitdagingen. Zij is een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie, die zoveel wijzer en met meer visie in het leven staat dan de onze. Door haar leer ik ook ontzettend veel over de moeder-dochterrelatie (ook die van mij met mijn eigen moeder) en vooral leer ik over mezelf, door de situaties die tussen ons ontstaan en die we samen doormaken. Ook naar relaties toe, heb ik me gerealiseerd dat ieder daar zijn eigen ervaringen in te beleven heeft en dat deze ervaringen de leerschool zijn naar een nog betere en diepere liefde. De combinatie van mijn diploma Communicatie Wetenschappen, een ruime levenservaring en mijn bijkomende studies. Psychologie vormen de basis van mijn praktijk als life en relatiecoach/psychotherapeut. Aanvankelijk begon ik als gesprekstherapeut en me hield ik me vooral bezig met de klassieke psychologische ziektebeelden.

Inmiddels ben ik ook verder geëvolueerd tot life coach. 

En werk ik vooral rond thema’s van persoonlijke en relationele groei.
Ik toon je graag een ‘andere’ manier van leven en dit op progressieve en ervaringsgerichte wijze, steunend op mijn eigen innerlijke kwaliteiten van kracht, creativiteit, empathie en positieve ingesteldheid.

Info en vragen 

 
Tineke Weymiens 
T: 0473/78 15 40 
E: tineke@o-pening.be

Biografie Tineke Weymiens

Ik ben een gediplomeerd psychotherapeut en door jarenlange begeleidingen en eigen ervaringen een doorwinterde life coach. 

 

Meer info onder het menu Biografie

Workshops

Meditatie-ochtenden

Ochtenden van Dankbaarheid

Liever Assertiever

 

Reizen

Verplaats je Horizon, Vakantieweek in Andalusia

in het kort

Geboren:

31 mei 1960, Antwerpen

Opleidingen:

1981: Communicatie Wetenschappen, Antwerpen
2005: Integrale Psychologie, Mechelen

2018: Live The Connection, kernmodule, Pellenberg

2018: NLP-Technician, Buro Wonderland, Nederland

2018: Interne Co-Trainer opleiding Ander Leven, Nederland

Ervaring:

20 jaar bedrijfswereld
3 jaar Volwassenonderwijs, CVO LBC
3 jaar Begeleiding Vrouwencirkels
Vanaf 2005: Coaching en Psychotherapie

Nu: 

Coaching, psychotherapie, workshops