top of page

Persoonlijke begeleiding

 

 


Coaching en psychotherapie

Daar waar psychotherapie zich vooral bezighoudt met diepgewortelde problemen en angsten, en vaak een langere periode vraagt, heeft coaching meer iets te maken met je levensstroom, je richting in je leven vinden, je eigen verlangens leren ontdekken en realiseren, je doel bereiken, enz. Coaching is resultaatgericht en pragmatisch van aard en gaat meestal over een korter traject dan psychotherapie. Psychotherapie kies je wanneer je een thema of knooppunt in je leven werkelijk graag wilt doorgronden.


Voor wie en wat

Ik begeleid volwassenen, mannen en vrouwen, en jongeren vanaf 18 jaar en werk rond thema’s zoals: persoonlijke en relationele groei, zingeving, bewustwording, liefdesverdriet, zelfverzekerd en meer tevreden in het leven staan, doelgericht communiceren en handelen, stress anders benaderen, durven neen zeggen, zelfvertrouwen opbouwen, de juiste keuzes maken, omgaan met verdriet, conflict doorleven, psychosomatische klachten herkennen, en andere …

Wat doe ik niet? Ik werk niet met thema's als verslavingen, eetstoornissen, psychopathologie, zware depressie, suïcidale gevoelens en ik doe ook geen koppeltherapie.


Hoe werk ik

Ik werk op basis van een eerste gesprek, intake genoemd, waarin we elkaar leren kennen en samen proberen te achterhalen wat je thema juist is. Ik leer jou een beetje kennen en jij krijgt een indruk van mij en de manier waarop ik werk. Dan zien we of we samen verder kunnen.


Sleutelwoorden in de gesprekken zijn veiligheid, openheid en mildheid.
Ik werk voornamelijk met gesprekstherapie, maar soms ook met visualisaties, geleide fantasie, creatieve opdrachten en beeldende archetypes.


Ik ben gebonden aan het beroepsgeheim, wat betekent dat ik anderen absoluut niets mag vertellen over jou en je therapie, tenzij je daar uitdrukkelijk zelf je toestemming voor geeft.


Tarieven

Een sessie duurt een uur en kost €60 voor particulieren en €120 (excl. btw) voor bedrijven. Er is geen korting of tussenkomst van ziekenfonds. Dit bedrag wordt contant of via Bancontact betaald aan het einde van de sessie. Door het maken van een afspraak of in te schrijven voor een workshop aanvaard je de annulatievoorwaarden. Meer info onder het menu ‘Praktisch’.


Wie ben ik

Ik ben een gediplomeerd psychotherapeut en door jarenlange begeleidingen en eigen ervaringen een doorwinterde life coach. Inmiddels 55+ en door mijn eigen zoektocht naar een diepere bekentenis van het leven ook mentor en inspirator van velen in een holistische visie. Meer info onder het menu ‘Biografie’. 


Waar

Een goed gesprek kan wonderen doen.
 

Iemand neutraal die echt naar je luistert en tijd voor je neemt, samen de dingen bespreekt en mogelijkheden aanreikt om uit die bepaalde situatie te geraken en een stuk gelukkiger in het leven te staan.

Weygenstraat 14

3060 Bertem

www.o-pening.be

          

 

Contact

 

Tineke Weymiens

Weygenstraat 14

3060 Bertem
0473/78 15 40
tineke@o-pening.be

“There’s a crack in everything, that’s how the light gets in …”

  - Leonard Cohen -
bottom of page