top of page

Thema's

“Het is de zoektocht naar verlichting die ons in duisternis hult.”
     - Jeff Foster -

Hieronder verzamelde ik een aantal levensthema’s waarin we allemaal uitgedaagd worden en waarvan we kunnen leren.

 

Misschien zijn er verschillende aspecten die je aanspreken of is er ééntje dat er voor jou uitspringt. Samen vormen ze alleszins een rode draad door mijn eigen leven en praktijk. Al zou ik hier natuurlijk nog veel meer thema’s kunnen aankaarten, want het leven bevat eindeloos veel uitdagingen die we samen kunnen bespreken.

Persoonlijke crisis als opportuniteit

We hebben de neiging een crisis vooral te zien als een probleem, een falen, iets negatiefs dat ons beter niet zou overkomen. Ook al erken ik volledig de pijn die een crisis inhoudt en het gevoel van slachtofferschap dat je daarbij kan ervaren, toch vind ik het boeiend en bevrijdend om er anders naar te kijken. Namelijk: als een signaal van het leven dat ons vertelt dat iets wat misschien altijd goed werkte niet langer werkt. En dat het tijd is om iets in ons leven anders te gaan bekijken en aanpakken. 

FFD77A7C-4931-4362-8867-A1F415A6F55C_edited_edited.jpg
Burn-out als reset

Steeds meer mensen lijden aan burn-out, het fysiek en mentaal opgebrand geraken door een veeleisende druk op het werk. Terwijl het vaak het gevolg lijkt van externe omstandigheden, merk ik dat we ook zelf heel wat signalen hebben genegeerd die ons lieten weten dat we over onze grenzen aan het gaan waren … 

Relaties als groei

Vaak worden we verliefd op iemand die net alles lijkt te hebben wat we nodig hebben. De ideale partner. Na een tijdje valt dat ideaalplaatje in duigen en worden we uitgedaagd om met een realistischer versie van onze droompartner om te gaan. Niet zelden gaat net datgene wat ons eerst aantrok in de ander ons juist irriteren. 

 

Hoe dit kan? Omdat we (meestal) een belangrijk ‘relatiegeheim’ over het hoofd zien...

image0.jpeg
Emoties als boodschappers

Emoties ervaren we meestal als een teken van zwakte. We hebben dan ook niet geleerd om ermee om te gaan, maar eerder om ze te negeren of te verdringen. Emoties zijn taboe. Nochtans verschijnen ze met een boodschap. Meer nog: ze helpen ons net die beslissingen te nemen die goed voor ons zijn. 

image0-2.jpeg
Van schaduw naar licht

In onze narcistische maatschappij moet alles mooi en happy zijn. Wat we minder fijn vinden aan onszelf en anderen duwen we onder de mat, zetten we in de schaduw, kortom: verklaren we taboe. Maar juist door die schaduwkanten in het licht te brengen, kunnen we onszelf optillen. Volgens mij is schaduwwerk juist nu enorm aan de orde. 

Tussen hemel en aarde

Er is iets, maar je weet niet wat, je kan het niet pakken. Onbestemde gevoelens hebben vaak te maken met een algemeen gevoel van ‘zich verloren voelen’. Niet meer weten waarom je doet wat je doet. Nood hebben aan een groter kader om je ervaringen te plaatsen. Zelf doe ik al jaren actief onderzoek naar de diepere zin van het leven, mijn eigen spirituele zoektocht naar het waarom van de dingen, en deel ik mijn ervaringen graag met jou ter verheldering van je eigen levenspad. 

7EFB310F-C8B3-46E1-B113-23C519698592_edited.jpg
Narcisme

De laatste jaren boomt het in mijn praktijk van vrouwen en mannen die met narcisme te maken krijgen. Meestal omdat ze vermoeden dat hun partner of minnaar/minnares deze narcistische kenmerken heeft. Een goed gesprek kan helpen de vermoedens hard te maken en de eigen houding hierin te verkennen. 

74EE476C-CEB5-4A8A-B053-D4756F02C8E5_edited.jpg
Van afhankelijke dochter tot zelfstandige vrouw

In mijn praktijk ontmoet ik veel vrouwen die – vaak onbewust – in de dochterrol blijven hangen, waardoor ze niet tot een vervullend eigen leven komen en waardoor ze de veelzijdige volwassen vrouw die ze eigenlijk zijn niet echt ontwikkelen. Hoe kom je los van die te eenzijdige rol en kan je een veel rijker beeld van jezelf neerzetten in de wereld? 

Business-Wise

Denk je eraan een eigen zaak(je) op te starten, maar heb je nog een extra push nodig om je twijfels of angsten te overwinnen of meer vertrouwen in jezelf te krijgen? We hebben allemaal een betrokken handlanger nodig die in ons gelooft en die mee helpt de hindernissen en krachtpunten te herkennen voor we een grote stap wagen. Ik ben met veel plezier die mentor op je professionele weg. 

bottom of page