top of page

Visie

De mensheid als geheel, en ieder van ons als individu, worden geconfronteerd met het feit dat onze vertrouwde manier van leven niet langer voldoet.  Niet voor ons persoonlijk, noch voor onze planeet. De tijd waarin we leven is er één van verandering, van nieuwe ideeën, van opwinding en hoop, maar ook één van tegenstellingen, chaos en onzekerheid. En dat heeft invloed op ons eigen dagelijks bestaan. En dat brengt ons soms uit balans. Maar daar is iets aan te doen.

De media verhalen over de ene crisis na de andere; oorlogen en opstanden, natuurrampen, stijgende energieprijzen, economische en financiële terugval, … Maar ook in ons eigen dagelijks bestaan is de druk ten gevolge van prestatiedrang nog nooit zo groot geweest.

Gelukkig is er de warmte van de huiselijke cocon. Al wordt tegenwoordig ook op relationeel vlak best veel van ons gevraagd. We leven in een tijd waarin we ogenschijnlijk ‘vrij’ zijn op gebied van relaties en seksualiteit. En tegelijkertijd is de hoeveelheid verwarring en onderlinge spanningen tussen mannen en vrouwen nog nooit zo groot geweest. Zoveel mensen zijn eenzaam, ongelukkig, gekwetst, angstig of onbegrepen, of ze nu in een relatie zitten of niet.

 

 

 

"Om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt"

“Opening wil een positieve verandering teweeg brengen in het leven van elke man en vrouw om gelukkiger in het leven te staan en bewuster en liefdevoller met zichzelf, zijn/haar geliefden en de wereld om te gaan.

Dit vanuit een holistische visie.”

Hoe blijf je als man of vrouw rechtstaan en doorgaan, als belangrijke zekerheden in je leven aangeraakt worden of dreigen weg te vallen?

Vaak kom je in een persoonlijke crisis terecht, die zich kan uiten via een fysieke of emotionele burn-out of één of andere vorm van depressie en je vraagt jezelf af: wie ben ik? Hoe geraak ik hieruit? Word ik opnieuw gelukkig?

Diezelfde vragen stelde ik me ook, toen ik jaren geleden in mijn eigen persoonlijke crisis belandde. Mijn huwelijk was stuk, de zaak ging failliet en daar stond ik, zonder partner, zonder werk, zonder geld en met een hoop schulden en mijn 4-jarige dochter op mijn arm. Het pad dat ik mijn hele leven bewandeld had, voldeed niet meer. Ik had nieuwe wegen te verkennen, het verleden los te laten, nadat ik er mijn lessen uit had getrokken. En heel voorzichtig, maar toch met veel moed en hulp van anderen, zette ik stappen, richting ‘mijn nieuwe toekomst.’

Nu realiseer ik mij dat deze ervaring mij enorm sterk heeft gemaakt. Dat wanneer er mensen of dingen wegvallen in mijn leven, ik kan blijven staan. En dat ik ondanks pijn en verdriet ook nog met een open hart kan blijven liefhebben en met veel schoonheid en vreugde het leven kan beleven.

 

Dit is de basis van mijn praktijk.

Samen naar een betere wereld, te beginnen bij jezelf. Jouw persoonlijke crisis brengt je misschien bij me.
Ik reik je mijn eigen ervaring en kennis aan, alsook mijn warmte, kracht en vreugde. En wie weet, creëert dit een opening naar een positieve verandering in jouw leven.

“Ik zie het als mijn missie om mannen en vrouwen op het pad van de liefde te brengen en te houden.”

bottom of page