top of page

Tussen hemel en aarde

7EFB310F-C8B3-46E1-B113-23C519698592.jpeg

Hoe graag we alles wat er in en rondom ons gebeurt ook wetenschappelijk en rationeel willen verklaren, het leven bevat ook veel mysteries waar we vandaag nog geen verklaringen voor hebben. Er is meer tussen hemel en aarde dan we begrijpen. Een mens is niet alleen maar materie, maar ook geest en ziel. En elk deel van onszelf volgt zijn eigen wetten en heeft een andere impact op ons leven. Sommige gebeurtenissen kunnen we verklaren vanuit dat ene aspect van ons mens-zijn, andere hebben meer zin vanuit het andere. Het kan soms nuttig zijn dit te onderscheiden.

Je zoektocht naar zingeving, het waarom van bepaalde gebeurtenissen in je leven, brengt je misschien bij meer filosofische of zelfs spirituele vraagstukken die je niet altijd met iedereen even openlijk durft te bespreken. Ik sta open voor alles wat je graag wil delen, ik oordeel niet. Want naast een objectieve werkelijkheid is er ook een subjectieve werkelijkheid, een eigen beleving en ervaring van onszelf en de wereld om ons heen. Ervaringen die soms boven het zintuiglijke uitstijgen of die we niet meteen kunnen verklaren, maar die wel belangrijk of impactvol zijn voor ons leven op dat moment. 

 

Deze ervaringen kunnen je helpen je leven (of soms zelfs Het Leven) beter te begrijpen. Ik laat graag alle dogma’s en taboes varen in een gezamenlijk onderzoek naar diepere zingeving in je leven. Maar altijd op je eigen ritme en via de paden die comfortabel voelen voor jou. 

73FA9C96-715A-4BC5-A2A7-D16BB66D2751.jpeg
bottom of page