REIZEN

Een vakantieweek voor jezelf in de pure en ongerepte natuur van Andalusië (Spanje) waarin je in een kleine, veilige groep van vrouwen op ontdekking gaat naar dat deel van jezelf dat op dit moment om aandacht vraagt. Een week waarin je het vrouwelijke in jezelf, via archetypes en voorbeeldfiguren (zoals Maria Magdalena), tot expressie brengt en de mystieke kant van jezelf mag exploreren via de kracht van de natuur. Een week waarin je terugkomt tot je essentie, wie je bent en wat er werkelijk toe doet en inspiratie vindt om nieuwe oriëntaties uit te stippelen voor de toekomst. Met veel aandacht voor rust, plezier en genot.
Vakantieweek in Andalusia
September 2019
In de voetsporen van Maria Magdalena

Licht en schaduw dansen samen tot één geheel, in naam van Maria Magdalena

In de puurheid en ongerepte natuur van een bijzonder mooi landgoed, in Alhama de Granada, halfweg Malaga en Granada, waar de lucht helder en zuiver is, verblijven we een week om op ontdekking te gaan naar dat deel van onszelf dat verbonden is met Maria Magdalena en hoe we haar meer gestalte kunnen geven in onszelf en de wereld. We doen dit door ons te verbinden met hemel en aarde en met elkaar. Wij, een groep liefdevolle en wijze vrouwen, jong en oud, die zich geroepen voelen om, in haar naam, samen te komen op deze plek in Andalusië.

 

Wie is Maria Magdalena

v  Een vrouwelijke kracht, die zachtheid en mildheid brengt, verkoelt en stroomt als water

v  Een vrouwelijke kracht die geduld en vertrouwen uitstraalt maar ook vuurkracht toont wanneer grenzen overschreden worden en er opgetreden dient te worden

v  Een vrouwelijke kracht die niet oordeelt en mededogend in de wereld staat

v  Een kracht die elke vrouw in zich kan oproepen

 

Waarom Andalusië

Eeuwenlang werd en wordt Zuid-Frankrijk in één naam genoemd met Maria Magdalena. En terecht. Doch vorig jaar voelden we ons geroepen om een Maria Magdalena festival in Zuid-Spanje te organiseren, op haar naamdag, 22 juli, precies op die plek in Andalusië. Een fijne week met enthousiaste mensen diende zich aan, maar ook een hele geschiedenis van onderdrukking, leed, macht en onmacht kwam aan het licht. Christendom, Jodendom en Islam zijn alom aanwezig in deze streek en het land ging geteisterd onder de inquisitie. Het goud en zilver, gestolen van de inheemse bevolking van ‘Las Americas’ vloeiden in de Middeleeuwen rijkelijk de Zuid-Spaanse havens binnen en maakte Europa rijk en beladen met pracht en praal in de vorm van vele kerken en kathedralen, onder goedkeurend oog van Rome. Hetzelfde Europa dat zich nu in een grote impasse bevindt.

Samen ontdekken we de betekenis van de Maria Magdalena-energie in het zuidelijke deel van Spanje en wat dit voor de geschiedenis van het land en de toekomst van Europa kan betekenen.

 

Hoe doen we dit

Via onze eigen levensverhalen en innerlijke ervaringen kunnen we ons vaak verbinden met de geschiedenis van een land en hun bewoners.

Maar ook met hun moed, doorzettingsvermogen en schoonheid, want dat is Andalusië ook.

Met de prachtige natuur: glooiende heuvels vol olijfbomen en vijgen, de zon, tapas y vino, muziek en Flamenco, de steden Granada, Sevilla, Cordoba en zoveel meer.

In groep, maar met voldoende tijd voor jezelf, en ook in vreugde en culinair genieten, komen we via meditatie, muziek, verhalen en gesprekken terug bij de essentie, bij wie we werkelijk zijn en wat er werkelijk toe doet.

 

Open Space methode

Elke ochtend en avond zitten we samen in een cirkel. Dat wat gezegd wil worden kan gezegd worden. Dat wat gedeeld wil worden mag gedeeld worden. Dat wat gevoeld wil worden, mag gevoeld worden. Vanuit de inspiratie van jezelf, van de groep, van het moment. Op basis van de ‘open space’ regels:

Het begint wanneer het begint

Het eindigt wanneer het eindigt

De mensen die er zijn, zijn de juiste mensen

Datgene wat er gebeurt, is wat er moet gebeuren

Verwacht het onverwachte

Volg de wet van de 2 voeten

 

Begeleiding

Tineke Weymiens, sterk verbonden met Spanje en Maria Magdalena. Ervaren psychotherapeute en levenswijs: "Jaarlijks begeleid ik samen met Ton van der Kroon en Christiaan Steeno het Maria Magdalena Festival in juli in Andalusië. Na een reeks van energetische reizen, voel ik me nu groepen om ook in Andalusië de vrouwelijke energie stevig te gronden. Voor elkaar, door elkaar, met elkaar."

 

Accomodatie

Mari en Rik stellen hun Cortijo ‘Vista Infinita’ open voor ons gezelschap. Als Vlamingen volledig geïntegreerd in de Spaanse cultuur is hun gastvrijheid openbarend en hartverwarmend. Meer info: http://www.cortijovistainfinita.be.

Met veel enthousiasme en goesting, verzorgen zij slapen, eten en drinken voor hun gasten.

 

Praktisch

Nieuwe datum wordt voorzien in september 2019

Locatie: Alhama de Granada, Andalusië, Spanje

Prijs: Begeleiding, accommodatie en verblijf ter plaatse (in luxetenten met bed, inclusief beddengoed en handdoeken), gebruik van het zwembad, alle maaltijden, inclusief water,

koffie en thee: 880€ p/p.

Exclusief: reis heen en terug, extra drank, mogelijke uitstappen

 

Vervoer

Voor transfers van Malaga airport naar Alhama de Granada en Cortijo Vista Infinita,

contacteer mij zodat ik kan coördineren met de andere deelnemers.

 

Inschrijven

voor meer info: Tineke Weymiens +32(0)473-78 15 40

op rekeningnummer Opening: BE49 7350 3560 7371, BIC KREDBEBB

De betaling van het deelnamebedrag geldt als inschrijving

Info en vragen 

 
Tineke Weymiens 
T: 0473/78 15 40 
E: tineke@o-pening.be

Biografie Tineke Weymiens

Ik ben een gediplomeerd psychotherapeut en door jarenlange begeleidingen en eigen ervaringen een doorwinterde life coach. 

 

Meer info onder het menu Biografie

Workshops

Meditatie-ochtenden

Ochtenden van Dankbaarheid

Liever Assertiever